7 sep 2010

Het Zeister Scoutingseizoen is weer gestart!

De scholen zijn alweer begonnen en zo ook het scoutingseizoen in de gemeente Zeist. En het beloofd een spannend seizoen te worden, in 2010 bestaat de scouting 100 jaar in Nederland en dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan in Zeist.

De wethouder van Jeugdzaken, dhr de Vries, gaf samen met een afgevaardigde van het Oranjecomité het startschot voor het nieuwe seizoen aan het padvinderslaantje. Het Oranjecomité bestaat dit jaar 100 jaar in Zeist, daarnaast helpen de scoutinggroepen Dryade en PBG het Oranjecomité elk jaar met het organiseren van de Oranjemarkt op Belcour. Als dank en om beide jubilea te vieren kregen alle aanwezige scouts een bedankje van het Oranjecomité.

Na afloop kregen zowel de wethouder als het Oranjecomité een das aangeboden door de voorzitter, dhr. Kwant. Beide spraken hun bewondering uit voor de vele kinderen die met veel plezier het scoutingspel speelden. Kortom het was een goede en gezellig start van het scoutingseizoen.

Oranjecomitée bij opening scoutingseizoen in Zeist