18 dec 2010

Zeister scouts in actie voor de Voedselbank

Op zaterdag 18 december hebben de leden van Scouting Zeist hun maatschappelijke betrokkenheid getoond door op diverse plaatsen in Zeist mensen te hulp te schieten. Niet voor geld, maar voor de lol, om lekker met z’n allen bezig te zijn.
De scouts van de Prinses Beatrix Groep en Dryade te Zeist hebben op hun manier een steentje bijgedragen voor de maatschappij. De scouts  hebben in samenwerking met kinderboerderij De Brink  eten ingezameld ten behoeve van de Voedselbank. Dit vond plaats in winkelcentrum De Klomp, waar zij winkelende bezoekers vroegen  om een bijdrage te leveren in de vorm van etenswaar. Mede door het persbericht vooraf waren veel mensen hiervan op de hoogte, waardoor extra veel mensen naar De Klomp togen om een bijdrage te leveren.

Deze actie is door scouting Prinses Beatrix Groep en scouting Dryade opgezet in het kader van hun Winterkamp. Met dit weekendkamp voor alle leden wordt tegelijk een punt gezet achter een bijzonder jaar met tal van feestelijke activiteiten: In 2010 bestaat Scouting in Nederland honderd jaar.

Scouts in actie voor de voedselbank